Cum să verificați dacă altcineva vă folosește contul de Facebook

Ai observat un comportament ciudat pe contul tău de Facebook? Vezi postări, aprecieri sau actualizări care nu sunt ale tale? Poate fi un semn că altcineva vă folosește contul de Facebook și este posibil să fi fost piratat. Poate că nu, desigur, așa că iată cum să aflați.

Cum să verificați dacă altcineva vă folosește contul de Facebook

Simptomele tipice ale conturilor Facebook piratate includ actualizări și intrări care nu sunt ale tale, urmărirea sau aprecierea unui comportament care nu se potrivește cu al tău, mesajele trimise unor persoane pe care nu le-ai scris și temutul e-mail de la Facebook.

E-mailul va citi ceva de genul:

„Contul tău de Facebook a fost recent conectat de pe un computer, dispozitiv mobil sau altă locație pe care nu ai mai folosit-o până acum. Pentru protecția dvs., v-am blocat temporar contul până când puteți examina această activitate și vă asigurați că nimeni nu vă folosește contul fără permisiunea dvs.

Te-ai conectat la Facebook de pe un dispozitiv nou sau dintr-o locație neobișnuită?

Sunt de multe ori când aceste e-mailuri sunt trimise din greșeală, așa că dacă primiți unul, nu vă faceți griji încă. Dacă utilizați un VPN, un mobil sau călătoriți, este posibil să vedeți o serie de aceste e-mailuri. Există câteva moduri de a verifica dacă cineva vă folosește contul de Facebook.

Verificați dacă cineva vă folosește contul de Facebook

Dacă bănuiți că cineva vă folosește contul de Facebook, trebuie să luați măsuri rapid. Având în vedere cât de integrată este rețeaua socială în viețile noastre, cu cât poți opri mai repede orice activitate nefastă, cu atât se face mai puține daune.

Din fericire, Facebook este cu mult înaintea noastră și are o modalitate simplă de a afla cine s-a conectat la contul tău și când.

  1. Conectați-vă la Facebook ca de obicei.
  2. Selectați săgeata mică în jos din meniul de sus pentru a accesa setări.
  3. Faceți clic pe „Setări și confidențialitate”.

  4. Faceți clic pe „Setări”.

  5. În partea stângă, selectați „Securitate și autentificare”.

  6. Derulați la secțiunea „Unde sunteți conectat” și linkul text „Vedeți mai multe”.

Când faceți clic pe opțiunea „Vedeți mai multe”, veți vedea o listă cu toate dispozitivele și locațiile în care a fost accesat contul dvs. de Facebook. Rețineți că locația nu este perfectă, așa că poate afișa cel mai apropiat oraș de dvs., mai degrabă decât orașul natal.

Dacă vedeți dispozitive cu locații pe care nu le recunoașteți, le puteți deconecta cu ușurință. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe cele trei puncte din dreapta dispozitivului și să selectați „Deconectați-vă”.

În cele din urmă, vă puteți deconecta de la fiecare dispozitiv dintr-o dată. Derulați în jos pe aceeași pagină și selectați „Deconectați-vă de la toate sesiunile”.

Notă: Cel mai bine este să vă schimbați parola înainte de a vă deconecta din sesiuni, deoarece intrusul se poate conecta din nou. Vă vom arăta mai jos cum să vă schimbați parola.

Securizarea contului dvs. de Facebook

Dacă bănuiți că cineva vă folosește contul de Facebook, trebuie să vă deconectați, să schimbați parola și să vă securizați contul. Dacă ați urmat procesul de mai sus pentru a vedea dacă cineva s-a conectat la contul dvs., vă puteți deconecta, de asemenea, selectând linkul text „Deconectați-vă din toate sesiunile”. Totuși, nu o faceți încă. Să ne pregătim mai întâi.

  1. Înapoi din fereastra sesiunii înapoi la Securitate și autentificați-vă.
  2. Deschideți o nouă filă de browser și navigați la pagina Securitate și autentificare.
  3. Selectați „Editați” de lângă Schimbați parola în noua filă.

  4. Pregătiți o nouă parolă în casete, dar nu salvați încă modificările. Faceți parola una bună. Apoi, faceți clic pe „Salvați modificările”.

  5. Reveniți la fila originală și selectați Deconectați-vă de la toate sesiunile. Confirmați dacă este necesar.
  6. Selectați Salvare modificări în fila Modificare parolă.

În esență, deschideți o copie a paginii de securitate și autentificare în două ferestre de browser. Unul îl folosești pentru a încheia sesiunile și celălalt pentru a schimba parola. Trebuie să faceți acest lucru rapid, deoarece nu știți dacă este un bot sau o persoană care folosește contul. Forțând sesiunea să se încheie, dați afară pe oricine vă folosește contul. Apăsând imediat Salvați modificările, vă actualizați parola. Sperăm suficient de rapid pentru a opri hackerul să se conecteze din nou.

Uneori, schimbarea parolei va declanșa o cerere de încheiere a tuturor sesiunilor, dar acest lucru pare puțin greșit. Deși există câțiva pași suplimentari aici, funcționează de fiecare dată.

Apoi, configurați alerte pentru autentificări nerecunoscute și configurați autentificarea cu doi factori.

  1. Navigați la Securitate și conectați-vă dacă ați închis fereastra.
  2. Selectați butonul Editați de lângă Obțineți alerte despre autentificări nerecunoscute.
  3. Adăugați notificări și alerte prin e-mail. Acest lucru va face ca Facebook să vă trimită o notificare de conectare atunci când vă conectați dintr-un loc neobișnuit.
  4. Selectați Utilizați autentificarea cu doi factori.
  5. Selectați Configurare de lângă Autentificare cu doi factori. Adăugați numărul dvs. de telefon și urmați instrucțiunile.

Odată ce aceste două lucruri sunt configurate, contul tău de Facebook este cât se poate de sigur. Dacă cineva încearcă să se conecteze la contul tău Facebook din altă parte, vei primi o alertă prin e-mail. Când încearcă să se autentifice, vor trebui să se autentifice folosind telefonul dvs., ceea ce ar trebui să-i oprească.

întrebări frecvente

Există vreo modalitate de a ști cine se conectează la contul meu?

Din pacate, nu. Dacă nu recunoașteți dispozitivul sau locația, nu există nicio modalitate de a ști cine vă accesează contul. De asemenea, nu veți ști dacă intrusul este un bot sau o altă persoană.

Facebook oferă autentificare cu doi factori?

Da! Autentificarea cu doi factori a fost dezvoltată pentru a trimite un cod către un alt dispozitiv, număr de telefon sau adresă de e-mail pe care trebuie să o verifici pentru a obține acces la un cont.

Pentru a activa această funcție pe Facebook, urmați pașii de mai sus pentru a vă schimba parola. Chiar sub opțiunea de parolă, veți vedea secțiunea de autentificare cu doi factori. Comutați comutatorul și funcția este activată.

Dacă cineva încearcă să vă acceseze contul, veți primi o notificare pe alt dispozitiv.

Nimănui nu-i place ideea de a fi piratat, dar este destul de simplu să verifici dacă altcineva folosește contul tău de Facebook. Acum știi cum să verifici dacă există intrusi și ce să faci în privința lor dacă ai fost piratat. Mult noroc acolo!